16. november 2015

Fødevaretest

I vores tid, er der meget fokus på at forskellige fødevarer giver bestemte reaktioner, fedme mm.. Og på nettet findes der utallige Blogs og hjemmesider, med opskrifter på både Glutenfri, Sukkerfri, Laktosefri, Mælkefri opskrifter osv.  Nogle helliger sig til LCHF, andre FODMAP. Ja nogle synes at det at spise er stærkt overvurderet, og sulter sig selv, måske for at ville tabe sig (tror de), andre fordi de oplever smerter i ‘maven’ hver gang de spiser. Nogle bliver trætte efter de har spist, andre oplever at de får diarré hver gang de har spist.

Og hvorfor så det?  Hvad skal vi med det? hvorfor kan vi ikke bare spise som vi gjorde da vi var børn- vi tog jo ikke skade af at spise hverken kartofler, kød og sovs, eller ostemadder til morgenmad og frokost? Nej det gjorde vi ikke, men der var heller ikke fokus på at maden kunne være årsag til at hyperaktivitet, hovedpine og tilbagevendende forkølelse hver hveranden md.

Ligesom at ældre mennesker fejlagtigt tror, at dét at blive ældre medfører gangbesvær, forhøjet kolesterol, kroniske smerter, brækkede hofter, for det er ‘jo bare sådan det er at blive ældre’, så er der en generel holdning til at det at være barn med snot året rundt, eller at være voksen med kronisk hovedpine eller kronisk bihulebetændelse, er ‘normalt’. Men det er fordi vores krop har ‘vænnet ‘ sig til at det er ‘normalen’. Det skal og bør ikke være sådan, og dét at få lavet en Fødevaretest, kan være din hjælp og redskab til at det netop ikke bliver sådan. Dermed ikke sagt at, at du ikke får problemer når du bliver ældre, for der er naturligvis også andre faktorer, som spiller ind.

Fødevareintollerancer kan give mange forskellige symptomer, og kan vise sig på mange måder.
Lider du fx af træthed, hovedpine, diarré, forstoppelse/træg mave, eller bliver du forkølet, snottet hver hveranden md., eller lign, så er det som oftest tegn på at du har 1 eller flere fødevarer, som din krop ikke kan nedbryde eller omsætte.

Når du får lavet en Fødevaretest her hos mig, tester jeg for de mest gængse fødevarer. Hvis der er 1 eller flere fødevarer, din krop ikke tåler, lægger vi en plan for en midlertidig kostomlægning, således at det bliver nemmere for dig at gå i gang med det.  Det skal understreges at det som regel er tale om en midlertig udelukkelse af fødevarer, idet kroppen for de fleste, langsomt men sikkert helbreder sig selv, således at den kan tolerere de udelukkede fødevarer igen efter noget tid.

Det kan for mange være en meget stor og uoverskuelig omvæltning, dét at skulle udelukke bestemte fødevarer- for der er som oftest tale om netop de fødevarer, du spiser dagligt, og ikke synes du kan undvære i din dagligdag.
Og det er også derfor din krop netop ikke kan ‘tåle’ det mere, den er blevet mættet af den alt for ensidige kost.

For de fleste af os, spiser vi gerne det samme til morgenmad, brød med pålæg til frokost, og de samme gode 14 hofretter til aftensmad. Det er nemt og bekvemt, vi ved hvad der skal handles ind, vi ved hvor lang tid det tager at forberede, særligt med små børn, hvor alle sekunder tæller i en travl hverdag med hentning, bringning, madpakker, putning osv.

Men det er kun en lille periode af dit liv, og ville det ikke være skønt at være ‘symptomfri’ ? At slippe for den tilbagevendende hovedpine, at få et stærkere immunforsvar, mere energi til familien eller at slippe for at skulle tjekke op på hvor det nærmeste toilet er, som det første du gør når du ankommer et nyt sted?

Er du klar til få din krop til ‘normalen’ igen?

OBS!  Det er nødvendigt at du som minimum har modtaget 3 Akupunkturbehandlinger her hos mig, inden du booker en tid til Fødevaretest, da jeg skal have arbejdet med din krop, og klargjort den til Fødevaretesten, for at du får mest ud af testen.

Tryk her hvis du vil booke en tid