21. september 2017

Akupunktur

Akupunktur er en meget effektiv behandling, som for de fleste har hurtig effekt, hvadenten  du fx har en akut tennisalbue, eller om du har haft smerter i albuen i lang tid.

Der er forskellige måder at give akupunktur på.  Der er behandlere som er uddannet i TCM( Traditionel Kinesisk Akupunktur) , og der er behandlere, der er uddannet i Klassisk Kinesisk Akupunktur.

Vi integrerer begge dele i behandlingerne, men vægter den behandling som kaldes Meridian Balancering,  da den form for akupunkturbehandling giver de bedste resultater. Meridian Balanceringsteknikken er udviklet af Dr. Richard Tan.
Det er i princippet en meget forenklet måde at give akupunktur på, men er virkelig effektiv og giver gode og hurtige resultater.
Vores meridianer samarbejder på kryds og tværs, gerne to og to, og er der en blokering i en meridian , som fx viser sig som smerte et givent sted i kroppen, så balancerer vi den med de meridianer, som giver smerten. Det lyder meget enkelt og det er det egentlig også, og så alligevel ikke, for ofte er det er andre årsager til at klienten får smerten i første omgang, der som regel, er mere kompliceret, og derfor bruger vi lang tid på at lave journal, samt opdatere den gang for hver gang du kommer, for at lave en så nøjagtig behandling som muligt.
Vi bruger desuden en diagnostisk metode, som hedder Shen- Hammer Pulssystem , som blev udviklet af Dr. Leon Hammer. At lave pulsdiagnose er en vigtig del af behandlingen, og den er uundværlig i dagligdagen. Vores puls er en sladrehank, og den fortæller hvordan vores krop har det lige nu, pulsen kan sagtens ændre sig fra dag til dag, men overordnet set, så er der nogle kvaliteter i pulsen, som går igen og igen, hvis det er en kronisk tilstand du kommer med.
Vi bruger desuden Tungediagnose i diagnosen , som også fortæller hvordan kroppen har det, om det fx er fordøjelses problemer, eller eller om det er hovedpine der fylder i din hverdag.
Udfra Pulsen kombineret med Tungen samt de spørgeteknikker vi bruger, når vi frem til hvor i kroppen der skal have en hjælpende hånd vha akupunktur.

Hvad hjælper akupunktur så mod , og hvor mange behandlinger skal du have og hvor ofte?

Ja akupunktur hjælper i princippet mod ALT! Men mirakel kur er det ikke altid.
Antal behandlinger, afhænger af hvor længe du har døjet med dit problem. Jo mere akut dit problem des færre behandlinger.  Fx ved akut nakkehold kan en enkelt behandling være nok, mens kronisk forstoppelse eller søvnløshed gennem mange år, typisk vil kræve nogle flere behandlinger. og har du en kronisk tilstand, vil det være en god idé at få en vedligeholdende behandling en gang imellem, fx hver 4-6 uge, når der er god effekt fra akupunkturbehandlingen, for ikke at få et tilbagefald.
Vi anbefaler som oftest vores klienter at få behandling 1 gang ugl. de første 4-5 uger, hvis der er tale om en kronisk tilstand.
Er der tale om en akut tilstand, fx lændehold så kan 2 gange ugl i 1-2 uger være  anbefalingen. Men ingen mennesker er ens, så det vurderers fra klient til klient.
Vi vil dog altid tage en snak med dig hvad anbefalingerne er.

Derudover giver vi kostråd, Vitamin-og Mineral anbefalinger, samt træningsøvelser, udstrækningsøvelser og akupressur punkter til hjemmebrug.
Der udkommer Blogindlæg her på hjemmesiden se her  fx vedrørende kost og akupressur punkter og de råd er helt gratis 🙂  om du vil bruge dem er op til dig, men kl 21 om aftenen er det rart med lidt husråd, hvis hovedpinen kommer snigende, eller halsen pludselig kradser.

Tryk her hvis du vil booke en tid